Zwemlessen voor kinderen met TOS

Zwemmen is SUPER leuk! Zwemmen in een zwembad, meer of de zee is een ontzettend leuke activiteit voor jullie gezin en nog gezond ook!

Zwemlessen zijn in een waterland als Nederland geen overbodige luxe en wanneer jouw kind een taalontwikkelingsstoornis heeft, kan het nog een uitdaging zijn om de juiste zwemlesmethode te vinden. Jouw kind is gebaat bij veel herhaling, weinig afleiding en heeft soms net wat meer tijd nodig, dus met lessen van 30 minuten kom je dan vaak niet ver genoeg.

Tijdens de Superhelden zwemlessen van Super Family zullen de docenten in het water bij uw kind zijn. Zij zullen uw kind tijdens instructies voorzien van visuele voorbeelden en geven de ruimte om uw kind te laten kijken naar andere kinderen om de technieken door te krijgen. Door het gebruik van waterspelletjes en missies worden zwemlessen opeens leuk en heeft uw kind in no-time een zwemdiploma!

Voordelen Superhelden zwemles:
  • Groepjes niet groter dan 6 kinderen.
  • Instructeur in het water aanwezig.
  • Visuele voorbeelden ter ondersteuning.
  • Ouders mogen bij de les kijken of mee in het water indien gewenst.
  • Opbouwen van vriendschappen en ondersteuning van sociaal emotionele ontwikkeling.
  • Volledig watervrij en werkend naar het behalen van ABC.
  • Plezier staat voorop.
  • Instructeurs zijn bekend met TOS en staan open voor feedback en doorontwikkeling.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de voordelen van de Superhelden zwemlessen.

Methode

Wij maken gebruik van onze eigen unieke Superhelden zwemlesmethode, en in samenwerking met Optisport een combinatie tussen Zed en Sop en onze methode. We hebben onze methodiek ontwikkelt doordat wij zagen dat kinderen met TOS andere manieren van instructie en begeleiding in het water nodig hebben en hierdoor het aangepast aan de belevingswereld en ontwikkelingsbehoeften van de kinderen.

Bij ons haal je ABC binnen de reguliere zwemtijd.   Alle technieken die bij diploma A, B en C aan bod komen worden geleerd. Indien uw kind angstig is hoeft er maar 1 keer te worden afgezwommen. Uw kind krijgt tussentijds leuke beloningen.

 

Proefzwemmen

Wilt u meer informatie of uw kind opgeven voor proefzwemmen? Neem dan contact met ons op of vul het onderstaande formulier in!

 

 

Age Group : 5-12
Class Size : 6
Pricing €30
Sessions In overleg na proefzwemmen

Class Start