Mijn naam is Miša Halčáková – moeder, pedagogisch medewerker en baby- en kindgebaren specialist. De eerste keer dat ik met babygebaren in aanraking kwam, was ik meteen verkocht.

Al snel zag ik hoeveel voordelen baby- en kindgebaren heeft op het begrijpend vermogen en het opbouwen van een band. Omdat je zonder woorden toch echt met elkaar kunt praten, begrijp je elkaar simpelweg veel beter. Dankzij baby- en kindgebaren hebben kinderen minder driftbuien, minder frustratie en boosheid, woordenschat groeit en zelfvertrouwen neemt toe.

Dit maakte me razend enthousiast, daar wilde ik meer mee doen en vooral ook delen! Ik dook in de boeken, volgde de opleiding tot babygebaren specialist en in 2010 zag Zeg het met je handjes het levenslicht. Inmiddels houd ik me al een paar jaar dagelijks professioneel bezig met baby- en kindgebaren, zowel op de werkvloer als daarbuiten. Ik ervaar veel positieve effecten van al vroeg kunnen communiceren met kleintjes, ver voordat hun spraakvermogen ontwikkelt is.

Tags: