Over ons

Over ons

Super Family is een zorg- en welzijnsaanbieder die zich richt op de ontwikkelingen van het kind binnen het gezin. Wij bieden begeleiding en ondersteuning thuis en op school wanneer de ontwikkeling niet vanzelf gaat.

In het bijzonder richten wij ons op kinderen met taalontwikkelingsstoornissen (TOS). Uit onze ervaring blijkt dat kinderen met TOS zich anders ontwikkelen dan kinderen zonder ontwikkelingsstoornis of met gedragsstoornissen. Omdat wij zien dat het een waar doolhof kan zijn om de juiste begeleiding te vinden en het niet altijd helemaal goed gaat, zijn wij met Super Family gestart.

Onze missie?

Wij willen ervoor zorgen dat kinderen met TOS de juiste begeleiding krijgen zowel thuis als op school. Wij hebben onze Superhelden methode ontwikkeld die beter aansluit bij de hulpvraag van het gezin en de onderwijsbehoefte van de leerling.  Dit vergroot de zelfredzaamheid en zelfvertrouwen van zowel de kinderen, als ouders en andere betrokkenen zoals docenten.

Wij zien ook dat de kennis bij zowel zorgprofessionals, als onderwijsprofessionals, op kinderopvang centra en zelfs CJG’s vaak nog onvoldoende is waardoor veel gezinnen worden geconfronteerd met onbegrip wat kan leiden tot frustratie en onnodige stress. Het is dan ook onze missie om de kennis van TOS te vergroten binnen deze professionele doelgroep. Dit doen wij door:

  • Trainingen en workshops aan te bieden over TOS, signalering en ontwikkelingslijn van kinderen met een TOS.
  • Gastcollege’s en keuzevakken aan te bieden op het HBO en universiteiten met betrekking tot TOS om de huidige studenten van voldoende informatie te voorzien.
  • Consulten aan te bieden waar ouders, docenten en zorgprofessionals gebruik van kunnen maken om hun vragen met betrekking tot een specifiek kind te beantwoorden.
  • Documentaire die uitgezonden wordt december 2020 genaamd: “De onzichtbare wereld die TOS heet.”

Het is onze missie om ieder kind met een TOS een eerlijke kans op ontwikkeling en onderwijs te bieden!

Dat begint bij de juiste informatie en begeleiding thuis, op school en in het werkveld!

Kwaliteitswaarborging en protocollen

Als zorgaanbieder zijn wij transparant in alles wat we doen. Van de ondersteuning van gezinnen tot het gezamenlijk opstellen van hulpvragen, handelingsplannen en natuurlijk in onze werkwijze en methodieken. Wij hanteren binnen Super Family strikte gedragsregels, handelingsprotocollen en Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling. Lees hier onze volledige missie, AVG protocol en kwaliteitsstatuten.

Wie zijn wij?

Super Family is ontstaan vanuit een zorgvraag en hulpvraag die in het huidige systeem niet beantwoord kon worden. De zorg die Martijn Snoek en Kitty Loduvica Hiert nodig hadden voor hun zoon bestond niet en andere vormen was lastig te bereiken of uberhaupt niet toegankelijk. Door onmacht en onkunde, zelfs binnen een instelling waar de expertise in huis is, kreeg Logan een verkeerde diagnose. Iets vertelde Kitty dat het niet zo was. Martijn en Kitty wisten dat er iets met hun zoon was en dat het enkel taalgerelateerd was, maar wisten zeker dat het niet was wat de diagnose stelde. Ze zijn blijven vechten en vroegen een second-opinion aan bij iemand waarvan zij wisten dat zij alle expertise in huis heeft. Deze Dr. Professor stelde Martijn en Kitty in het gelijk wat leidde tot een lange weg naar de juiste begeleiding en uiteindelijk de geboorte van onze Superhelden methode!

 Kitty Loduvica Hiert (1985)

Kitty is een gepassioneerde ondernemer in hart en nieren. Haar kwaliteiten gaan verder dan enkel ondernemerschap.

Foto: Nicole van den Berg

Haar mensenkennis, positieve instelling, gedrevenheid, en probleemoplossend vermogen zorgen ervoor dat ze TOS en Super Family op de kaart zet. Met oog en hart de kinderen, hun ouders en professionals die zich onvermoeibaar inzetten voor deze bijzondere kinderen.

 Ervaring: Na een Propedeuse en 2e jaar aan Hogeschool Rotterdam waar zij pedagogiek studeerde, maakte ze de overstap naar Universiteit Leiden. Ze merkte dat daar meer ruimte was voor eigen ideeën die op het HBO afgestraft werden. Tijdens haar opleiding aan de HRO runde zij als bijbaan een danscompagnie. Deze werd zo succesvol dat ze een keuze moest maken tussen haar studie en de company. Zij koos voor haar company en begeleidde 9 jaar zowel volwassenen  als kinderen in hun zoektocht naar hun eigen dansstijl. Kitty heeft verschillende artiesten en professionele dansers begeleidt, opgeleid en voorzien van creatieve choreografieën die in verschillende commercials, films, series en muziek video’s terug te zien zijn. Door deze ervaring heeft ze oog gekregen voor verhalen die mensen raken, verbinding en de invloed van gedrag en non-verbale communicatie op mensen. Hier heeft zij sterke leidinggevende capaciteiten ontwikkeld waarin loyaliteit en authenticiteit centraal stonden.  Kitty zocht meer verbinding met haar omgeving en begon in 2014 met Glimlach Media waar ze zich ontwikkelde als tekstschrijver en tv-producer. Met haar dans-, leidinggevende ervaring en ervaring op de filmset, was dit een logische stap in de volgende richting. Vanaf 2014 samen met New Earth Films waar zij veel productie ervaring opdeed in high-end tv-producties en documentaires.

In 2015 werd het ook duidelijk dat er iets mis was met haar zoon en deze zoektocht was als een barre sneeuwstorm die maar niet ging liggen, maar ze ook geen onderdak konden vinden om geholpen te worden. Deze ervaring wenst ze geen ander toe, daarom is ze Super Family gestart.

“Ik zie wat er nog mist in het werkveld, ik zie de ontwikkelingen en waar ouders zoals wij tegenaan lopen. Juist omdat ik mijn eigen ervaring als ouder en mijn pedagogische achtergrond in kan zetten, heb ik een ander beeld over situaties dan grote zorginstellingen. Hierin ben ik eigenlijk zelf de juiste doelgroep. Want ik kan nu de zorg faciliteren waar ik als ouder, en mijn zoon, zo’n behoefte aan had toen Logan nog klein was.”

 

Martijn Snoek (1983)

Martijn Snoek is ruim 18 jaar gelukkig samen met Kitty en samen zijn zij de trotse ouders van Logan. Zijn objectiviteit en relativeringsvermogen zijn een goede aanvulling op Kitty’s gepassioneerde aard en zorgt dat zij beiden in balans zijn, zowel binnen het bedrijf als binnen hun relatie.

Ervaring: Martijn is ruim 9 jaar werkzaam als productspecialist bij Optelec, een bedrijf voor mensen met een visuele beperking. Hij heeft een bijzondere helicopterview waarbij hij processen kan analyseren en mogelijkheden ziet om deze efficiënter in te zetten. Zijn pedagogische en PABO opleidingsachtergrond maakt hem een betrokken partner naast Kitty om de Superhelden methodiek optimaal in te zetten en op de juiste manier te innoveren. Hij is tevens het klankbord van Kitty en Daniëlle om nieuwe ideeën uit te zetten, te schrappen of te innoveren. Zijn werkervaring geeft hem ook de kwaliteiten en ervaring om producten te zien, verder te ontwikkelen en verbeteren vanuit de gedachte van de klant. Door zijn pedagogische achtergrond en betrokken karakter, is hij niet alleen de rots in de branding binnen het team, hij zet zich in als gezinscoach om gezinnen te voorzien van de informatie die nodig is om het beste uit hun gezin te halen, in het bijzonder voor andere vaders.

Als vader van Logan weet ik als geen ander hoe lastig het kan zijn om “gewone” dingen met jouw zoon of dochter die TOS heeft te kunnen ondernemen. Samen met jou wil ik kijken naar de mogelijkheden van jouw kind en hoe je als vader die grenzen kunnen verleggen en welke activiteiten daarbij onderdeel kunnen zijn. Daarbij vind ik de band versterken als vader en kind een belangrijk onderdeel wat de leidraad is van mijn manier van coachen.

 

Foto: Glimlach Media

Danielle de Veld (1988)

Danielle de Veld is de schakel in de methode, waar Kitty en Martijn haar hulp in hebben geroepen toen zij het niet meer wisten, heeft Danielle haar kennis en ervaring ingezet op gezinsniveau om Logan de ondersteunen. Al bleef de taalontwikkeling nog uit, Danielle wist hoe zij om moest gaan met een kindje met TOS.  Deze samenkomst van hulpvraag vanuit Kitty en Martijn, hun manier van samenwerken met Danielle en hun gezamenlijke liefde voor fictie en superhelden, leidde tot de geboorte van Super Family.

 

Ervaring: Danielle heeft Pedagogiek gestudeerd op Hogeschool Rotterdam waar zij na haar afstuderen als nanny naar het buitenland vertrok. Na een aantal jaren in Australië en Londen gewerkt te hebben, is zij in Nederland neergestreken en heeft zij ervaring opgedaan binnen de kinderopvang en het onderwijs. Haar specifieke ervaring binnen groepen en de gezinsdynamiek, geven haar een unieke kennis op gezinsniveau die in onze methodiek centraal staat. Nu werkt zij ruim 5 jaar met Kitty en Martijn, eerst werd ze via de PGB ingehuurd als pedagoog. Nu is zij als pedagoog werkzaam binnen Super Family. Het was altijd haar ambitie om een eigen bedrijf te hebben dat opvoedingsondersteuning biedt. Haar kwaliteiten zitten in de uitvoerende taken zoals de activiteiten verzinnen en uitvoeren binnen de begeleiding. Kitty en Danielle hebben het in hun studietijd regelmatig gehad over activiteiten verzinnen en uitvoeren binnen hun eigen pedagogische visie. Super Family is dan ook een logische stap voor zowel Kitty als Danielle.

Haar toegankelijke benadering voor kinderen, creatieve brein, speelse manier van handelen en leergierigheid, maken haar de juiste pedagoog om het gezin te voorzien van de juiste tools, begeleiding en activiteiten om de kinderen tot hun volledige potentie te brengen.

 

 

 

 

Wat we doen

feat-icon

Onze visie

Waar anderen vanuit beperking werken, werken wij vanuit potentie en beginnen bij wat wel lukt. Het is voor ons belangrijk dat het kind plezier ervaart in het leren en uitvoeren van werkjes om doelen te behalen. Dit vergroot namelijk het succesgevoel en dus ook het zelfvertrouwen. Bij Super Family werken wij hierdoor altijd vanuit een positief gedachtegoed om zowel het zelfvertrouwen van het kind, als ouders, als docenten en zorgprofessionals te vergroten. Op deze manier wordt de ontwikkeling optimaal benut met oog op de werkelijke potentie en talenten van jouw kind.
feat-icon

Onze passie

Wij vinden het belangrijk dat kinderen volledig tot hun recht komen. Bij kinderen die een reguliere ontwikkeling doormaken is dat iets makkelijker te begeleiden dan bij kinderen met een TOS. Wij zetten ons met hart en ziel in om kinderen met een TOS volledig tot hun recht te laten komen en bieden daarom ondersteuning aan die afgestemd is op de individuele doelen, interesses en dromen van het kind. Ook ondersteunen wij ouders en docenten hierin zodat jullie de sterke schakel zijn voor het kind en het gezin.
Superhelden Trainingsmissie

Superhelden Trainingsmissie

3

De leerlingen gaan in teams op een spannende missie en ontdekken hun superkrachten! Welk team redt de wereld? Vind je kracht! Iedereen heeft superkrachten, de hele klas en zelfs de leerkracht! Als groep leren zowel de leerlingen als de leerkrachten…

De wereld van TOS – Webinar Woensdag

De wereld van TOS – Webinar Woensdag

Elke woensdag

Iedere woensdagavond staat ons team voor je klaar om al jouw vragen over TOS te beantwoorden. Van “mijn kind wil niet slapen” tot “hoe kan ik mijn kind ondersteunen in zijn leerproces.” Danielle, onze pedagoog, en ik (moeder en psychotherapeut)…

Workshop: TOS in het gezin (Taalontwikkelingsstoornissen in het gezin)

Workshop: TOS in het gezin (Taalontwikkelingsstoornissen in het gezin)

1

TOS in het gezin heeft veel impact binnen het gezinsleven. Wij nemen je mee in de wereld van TOS als ouders. Onze kinderen met TOS ontwikkelen zich anders dan kinderen zonder stoornis of met gedragsproblemen. De kern van de meeste…

Baby- en kindergebarentaal

Baby- en kindergebarentaal

3

Praten doe je met je handjes! Baby’s en kleine kinderen kunnen meer dan wij denken. Achter een huiltje zit al een heel verhaal. Wanneer de taalontwikkeling nog niet op gang is of op zich laat wachten, kan gebarentaal jou prachtig…

Ouder & Kind TOScafé

Ouder & Kind TOScafé

Het is zo fijn om met jouw kindje te spelen, liedjes te zingen en vooral als je dat met elkaar kunt doen. Iedere woensdagochtend gaan we in het Ouder & Kind TOS café samen met jullie leuke en speelse activiteiten…

Ouder & Kind Café

Ouder & Kind Café

50

Tijdens het Ouder & Kind Café kun je even lekker bijkomen. Dit koffie (thee, water of iets anders lekkers) momentje is ingericht om jou als ouder de ruimte te geven, maar ook in contact te brengen met andere ouders. Ouders…

SamenTrOtS

SamenTrOtS

6

SamenTrOtS is er voor kinderen met een TOS. Er wordt 6x per jaar een activiteitenmiddag georganiseerd waarin verbinding, lachen, gieren, brullen, sporten, knutselen en gezelligheid centraal staan. Kinderen met een TOS hebben het soms ook even nodig om onder elkaar…

Zwemlessen voor kinderen met TOS

Zwemlessen voor kinderen met TOS

In overleg na proefzwemmen

Zwemmen is SUPER leuk! Zwemmen in een zwembad, meer of de zee is een ontzettend leuke activiteit voor jullie gezin en nog gezond ook! Zwemlessen zijn in een waterland als Nederland geen overbodige luxe en wanneer jouw kind een taalontwikkelingsstoornis…

TOS Superhelden training

TOS Superhelden training

3

Hoe begeleid ik een kind met een taalontwikkelingsstoornis? Als ouder of docent kunnen er duizenden vragen door je hoofd gaan. Vragen als: Hoe herken ik een Taalontwikkelingsstoornis (TOS)? Wat begrijpt een kind wel of niet? Hoe kan ik mij duidelijk…

TOS THEATER

TOS THEATER

25

To be or not to be… Spreken is al lastig genoeg! Hoe fijn is het om samen met andere kinderen een ontzettend gaaf theaterstuk uit te kunnen voeren? TOS THEATER lessen brengt logopedie naar een nieuw niveau! Onder begeleiding van…