Over ons

Wie zijn wij?

Super Family is ontstaan vanuit een zorgvraag en hulpvraag die in het huidige systeem niet beantwoord kon worden. De zorg die Martijn Snoek en Kitty Loduvica Hiert nodig hadden voor hun zoon bestond niet en andere vormen was lastig te bereiken of uberhaupt niet toegankelijk. Door onmacht en onkunde, zelfs binnen een instelling waar de expertise in huis is, kreeg Logan een verkeerde diagnose. Iets vertelde Kitty dat het niet zo was. Martijn en Kitty wisten dat er iets met hun zoon was en dat het enkel taalgerelateerd was, maar wisten zeker dat het niet was wat de diagnose stelde. Ze zijn blijven vechten en vroegen een second-opinion aan bij iemand waarvan zij wisten dat zij alle expertise in huis heeft. Deze Dr. Professor stelde Martijn en Kitty in het gelijk wat leidde tot een lange weg naar de juiste begeleiding en uiteindelijk de geboorte van onze Superhelden methode!

 Kitty Loduvica Hiert (1985)

Kitty is een gepassioneerde ondernemer in hart en nieren. Haar kwaliteiten gaan verder dan enkel ondernemerschap.

Foto: Nicole van den Berg

Haar mensenkennis, positieve instelling, gedrevenheid, en probleemoplossend vermogen zorgen ervoor dat ze TOS en Super Family op de kaart zet.

 Ervaring: Na een Propedeuse en 2e jaar aan Hogeschool Rotterdam waar zij pedagogiek studeerde, maakte ze de overstap naar de universiteit. Ze merkte   dat daar meer ruimte was voor eigen ideeën die op het HBO afgestraft werden. Tijdens haar opleiding aan de HRO runde zij als bijbaan een danscompagnie.   Deze werd zo succesvol dat ze een keuze moest maken tussen haar studie en de company. Zij koos voor haar company en begeleidde 9 jaar zowel     volwassenen  als kinderen in hun zoektocht naar hun eigen dansstijl. Kitty heeft verschillende artiesten en professionele dansers begeleidt, opgeleid en   voorzien van creatieve choreografieen die in verschillende commercials, films, series en muziek video’s terug te zien zijn. Door deze ervaring heeft ze oog   gekregen voor verhalen die mensen raken, verbinding en de invloed van non-verbale communicatie op mensen. Hier heeft zij sterke leidinggevende   capaciteiten ontwikkeld waarin loyaliteit en authenticiteit centraal stonden.  Na de geboorte van haar zoon in 2012 werd zij ernstig ziek en heeft hier   problemen in haar evenwichtsorgaan aan overgehouden. Dit betekende niet alleen een ontzettend lang traject in revalidatie, dit betekende ook het einde van   haar danscarrière. Gelukkig heeft ze veel ervaring opgedaan op de filmset en in producties waardoor zij een doorstart maakte in de kern waar zij goed in is;   verhalen vertellen. Kitty begon in 2014 met Glimlach Media en begon teksten te schrijven, interviews af te nemen en tv-producties te produceren op   internationaal niveau. Zij werkte vanaf 2014 samen met New Earth Films waar zij veel productie ervaring opdeed in high-end tv-producties en documentaires.

In 2015 werd het ook duidelijk dat er iets mis was met haar zoon en deze zoektocht was als een barre sneeuwstorm die maar niet ging liggen, maar ze ook geen onderdak konden vinden om geholpen te worden. Deze ervaring wenst ze geen ander toe, daarom is ze Super Family gestart.

Ze ziet wat er nog mist in het werkveld, waar behoefte aan is en waar ouders tegenaan lopen. Juist omdat ze zowel haar eigen ervaring als ouder en als peda-coach in kan zetten, geeft dit een betrouwbaar beeld en maakt zij deel uit van de ideale doelgroep.

 

Martijn Snoek (1983)

Martijn Snoek is al 14 jaar gelukkig samen met Kitty en samen zijn zij de trotse ouders van Logan. Zijn objectiviteit en relativeringsvermogen zijn een goede aanvulling op Kitty’s gepassioneerde aard en zorgt dat zij beiden in balans zijn, zowel binnen het bedrijf als binnen hun relatie.

Ervaring: Martijn is ruim 9 jaar werkzaam als productspecialist bij Optelec, een bedrijf voor mensen met een visuele beperking. Hij heeft een bijzondere helicopterview waarbij hij processen kan analyseren en mogelijkheden ziet om deze efficiënter in te zetten. Zijn pedagogische en PABO opleidingsachtergrond maakt hem een betrokken partner naast Kitty om de Superhelden methodiek optimaal in te zetten en op de juiste manier te innoveren. Hij is tevens het klankbord van Kitty en Daniëlle om nieuwe ideeën uit te zetten, te schrappen of te innoveren. Zijn werkervaring geeft hem ook de kwaliteiten en ervaring om producten te zien, verder te ontwikkelen en verbeteren vanuit de gedachte van de klant. Door zijn pedagogische achtergrond en betrokken karakter, is hij niet alleen de rots in de branding binnen het team, hij zet zich in als gezinscoach om gezinnen te voorzien van de informatie die nodig is om het beste uit hun gezin te halen, in het bijzonder voor andere vaders.

Als vader van Logan weet ik als geen ander hoe lastig het kan zijn om “gewone” dingen met jouw zoon of dochter die TOS heeft te kunnen ondernemen. Samen met jou wil ik kijken naar de mogelijkheden van jouw kind en hoe je als vader die grenzen kunnen verleggen en welke activiteiten daarbij onderdeel kunnen zijn. Daarbij vind ik de band versterken als vader en kind een belangrijk onderdeel wat de leidraad is van mijn manier van coachen.

 

Foto: Glimlach Media

Danielle de Veld (1988)

Danielle de Veld is de schakel in de methode, waar Kitty en Martijn haar hulp in hebben geroepen toen zij het niet meer wisten, heeft Danielle haar kennis en ervaring ingezet op gezinsniveau om Logan de ondersteunen. Al bleef de taalontwikkeling nog uit, Danielle wist hoe zij om moest gaan met een kindje met TOS.  Deze samenkomst van hulpvraag vanuit Kitty en Martijn, hun manier van samenwerken met Danielle en hun gezamenlijke liefde voor fictie en superhelden, leidde tot de geboorte van Super Family.

 

Ervaring: Danielle heeft Pedagogiek gestudeerd op Hogeschool Rotterdam waar zij na haar afstuderen als nanny naar het buitenland vertrok. Na een aantal jaren in Australië en Londen gewerkt te hebben, is zij in Nederland neergestreken en ging verder ervaring opdoen binnen de kinderopvang. Haar specifieke ervaring binnen groepen en de gezinsdynamiek, geven haar een unieke kennis op gezinsniveau die in onze methodiek centraal staat. Nu werkt zij ruim anderhalf jaar met Kitty en Martijn, eerst werd ze via de PGB ingehuurd als pedagoog. Sinds 1-1-2018 is zij als partner en pedagoog werkzaam binnen Super Family. Het was altijd haar ambitie om een eigen bedrijf te hebben dat opvoedingsondersteuning biedt. Haar kwaliteiten zitten in de uitvoerende taken zoals de activiteiten verzinnen en uitvoeren binnen de begeleiding. Kitty en Danielle hebben het in hun studietijd regelmatig gehad over activiteiten verzinnen en uitvoeren binnen hun eigen pedagogische visie.  Super Family is dan ook een logische stap voor zowel Kitty als Danielle.

Haar toegankelijke benadering voor kinderen, creatieve brein, speelse manier van handelen en leergierigheid, maken haar de juiste pedagoog om het gezin te voorzien van de juiste tools, begeleiding en activiteiten om de kinderen tot hun volledige potentie te brengen.

 

 

Onze missie?

Het proces om voor Logan op de peuterspeelzaal, en later op school, de juiste ondersteuning en begeleiding te regelen, verliep verschrikkelijk moeizaam. Kitty en Martijn besloten na ruim een jaar van het kastje naar de muur gestuurd te zijn, dat het tijd was om zelf het heft in handen te nemen. Kinderen met TOS zijn kinderen die met (een klein beetje) extra ondersteuning, prima kunnen functioneren, maar nu vaak afgescheept worden omdat ze niet begrepen worden. En daar steken wij nu een stokje voor!

Wij willen ervoor zorgen dat kinderen met TOS goede en de juiste begeleiding krijgen zowel thuis als op school. Wij hebben onze Superhelden methode ontwikkeld die beter aansluit bij de hulpvraag van het gezin en de onderwijsbehoefte van de leerling.  Dit vergroot de zelfredzaamheid en zelfvertrouwen van zowel de kinderen, als ouders en andere betrokkenen zoals docenten.

Wij zien ook dat de kennis bij zowel zorgprofessionals, als onderwijsprofessionals, op kinderopvang centra en zelfs CJG’s vaak nog onvoldoende is waardoor veel gezinnen worden geconfronteerd met onbegrip wat kan leiden tot frustratie en onnodige stress. Het is dan ook onze missie om de kennis van TOS te vergroten binnen deze professionele doelgroep. Dit doen wij door:

  • Trainingen en workshops aan te bieden over TOS, signalering en ontwikkelingslijn van kinderen met een TOS.
  • Gastcollege’s en keuzevakken aan te bieden op het HBO en universiteiten met betrekking tot TOS om de huidige studenten van voldoende informatie te voorzien.
  • Consulten aan te bieden waar ouders, docenten en zorgprofessionals gebruik van kunnen maken om hun vragen met betrekking tot een specifiek kind te beantwoorden.
  • Documentaire die uitgezonden wordt december 2019 genaamd: “De onzichtbare wereld die TOS heet.”

Het is onze missie om ieder kind met een TOS een eerlijke kans op ontwikkeling en onderwijs te bieden!

Dat begint bij de juiste informatie en begeleiding thuis, op school en in het werkveld!

Jullie zullen nooit meer hoeven doorstaan waar wij voor hebben moeten vechten!

 

 

Wat we doen

feat-icon

Onze visie

Waar anderen vanuit beperking werken, werken wij vanuit potentie en beginnen bij wat wel lukt. Het is voor ons belangrijk dat het kind plezier ervaart in het leren en uitvoeren van werkjes om doelen te behalen. Dit vergroot namelijk het succesgevoel en dus ook het zelfvertrouwen. Bij Super Family werken wij hierdoor altijd vanuit een positief gedachtegoed om zowel het zelfvertrouwen van het kind, als ouders, als docenten en zorgprofessionals te vergroten. Op deze manier wordt de ontwikkeling optimaal benut met oog op de werkelijke potentie en talenten van jouw kind.
feat-icon

Onze passie

Wij vinden het belangrijk dat kinderen volledig tot hun recht komen. Bij kinderen die een reguliere ontwikkeling doormaken is dat iets makkelijker te begeleiden dan bij kinderen met een TOS. Wij zetten ons met hart en ziel in om kinderen met een TOS volledig tot hun recht te laten komen en bieden daarom ondersteuning aan die afgestemd is op de individuele doelen, interesses en dromen van het kind. Ook ondersteunen wij ouders en docenten hierin zodat jullie de sterke schakel zijn voor het kind en het gezin.
Baby- en kindergebarentaal

Baby- en kindergebarentaal

3

Praten doe je met je handjes! Baby’s en kleine kinderen kunnen meer dan wij denken. Achter een huiltje zit al een heel verhaal. Wanneer de taalontwikkeling nog niet op gang is of op zich laat wachten, kan gebarentaal jou prachtig…

Ouder & Kind Taalcafé

Ouder & Kind Taalcafé

Het is zo fijn om met jouw kindje te spelen, liedjes te zingen en vooral als je dat met elkaar kunt doen. Iedere woensdagochtend gaan we in het Ouder & Kind Taalcafé samen met jullie leuke en speelse activiteiten doen…

Ouder & Kind Café

Ouder & Kind Café

50

Tijdens het Ouder & Kind Café kun je even lekker bijkomen. Dit koffie (thee, water of iets anders lekkers) momentje is ingericht om jou als ouder de ruimte te geven, maar ook in contact te brengen met andere ouders. Ouders…

SamenTrOtS

SamenTrOtS

6

SamenTrOtS is er voor kinderen met een TOS. Er wordt 6x per jaar een activiteitenmiddag georganiseerd waarin verbinding, lachen, gieren, brullen, sporten, knutselen en gezelligheid centraal staan. Kinderen met een TOS hebben het soms ook even nodig om onder elkaar…

Superspetters Superhelden Zwemles (voor TOS)

Superspetters Superhelden Zwemles (voor TOS)

In overleg na proefzwemmen

Zwemmen is SUPER leuk! Zwemmen in een zwembad, meer of de zee is een ontzettend leuke activiteit voor jullie gezin en nog gezond ook! Zwemlessen zijn in een waterland als Nederland geen overbodige luxe en wanneer jouw kind een taalontwikkelingsstoornis…

TOS Superhelden training

TOS Superhelden training

4

Hoe begeleid ik een kind met een taalontwikkelingsstoornis? Als ouder of docent kunnen er duizenden vragen door je hoofd gaan. Vragen als: Hoe herken ik een Taalontwikkelingsstoornis (TOS)? Wat begrijpt een kind wel of niet? Hoe kan ik mij duidelijk…

TOS THEATER

TOS THEATER

25

To be or not to be… Spreken is al lastig genoeg! Hoe fijn is het om samen met andere kinderen een ontzettend gaaf theaterstuk uit te kunnen voeren? TOS THEATER lessen brengt logopedie naar een nieuw niveau! Onder begeleiding van…

GEZINSBEGELEIDING BIJ TOS

GEZINSBEGELEIDING BIJ TOS

6 weken

Wat houdt dit in? Met gezinsbegeleiding leer je jouw kind begrijpen en welke elementen van jullie opvoeding het beste bij de ontwikkeling van jouw kind past. Daarnaast krijgen jullie handvatten en krijg je inzicht in leuke activiteiten die het beste bij…

ONDERWIJSBEGELEIDING

ONDERWIJSBEGELEIDING

Zolang nodig wordt geacht

Onderwijsarrangementen bij Taalontwikkelingsstoornissen Kinderen met een TOS (Taalontwikkelingsstoornis) ontwikkelen zich anders dan kinderen zonder beperking of zelfs met gedragsproblemen. Sommige gedragsproblemen bij deze kinderen hebben oorzaak omdat ze niet goed begrepen worden, dit uit zich in frustratie wat zich vervolgens…